Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

<< Στον καταραμένο τόπο Μαϊ μήνα βρέχει >>



Φέτος οι βροχοπτώσεις δεν έχουν τελειωμό στον τόπο μας.
Όλες αυτές οι βροχές έχουν ως αποτέλεσμα οι αγρότες μας που θέλουν να σπείρουν τα χωράφια τους να μην μπορούν να τα οργώσουν με τα τρακτέρ.
Η σπορά του καλαμποκιού έπρεπε να γίνει  από τον Μάρτη μήνα αλλά και τότε ήταν αδύνατο να σπείρουν λόγο βροχής. Χιλιάδες στρέμματα έμειναν άσπαρτα ακόμη και μέχρι σήμερα.
Αν έστω και όψιμα σπείρουν καλαμπόκι υπάρχει το πρόβλημα της συγκομιδής που θα γίνει το φθινόπωρο, όπου αρχίζουν οι βροχές.
Περισσότερο από τους αγρότες θα πληγούν οι κτηνοτρόφοι που δεν θα βρίσκουν τροφή για τα ζώα τους η αν θα βρουν η τιμή του καλαμποκιού θα είναι στα ύψη.
  Σήμερα που και ο Μάιος φτάνει στο τέλος του, έχουμε πάλι βροχές και καταιγίδες , οι αγρότες μας, πάλι δεν μπαίνουν  στα χωράφια τους να οργώσουν για να σπείρουν τουλάχιστον βαμβάκι που είναι η εποχή της σποράς.
 Από την άλλη μεριά οι βροχοπτώσεις κάνουν και καλό στο να γεμίζει ο υδροφόρος ορίζοντας, που από χρόνια έχει πέσει σε πολύ χαμηλά σημεία.     
Ακόμα και οι τεχνικές λίμνες  Πλαστήρα ,Σμοκόβου, και Στεφανιάδας , θα παραμείνουν γεμάτες για πιο καλύτερη ποιότητα πόσιμου νερού ,ποσότητας άρδευσης ,αλλά και για τουριστικούς  λόγους.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου