Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Τη μπορεί να κάνει ο Δήμος με τέτοιο χρέος!!!



                                       
                                                   Δημοτικο Συμβούλιο Καρδίτσας

Τα χρέη του Δήμου δεν επιτρέπουν στη νέα Δημοτική αρχή να κάνει πολλά πράγματα. 
Με 18.500.000 περίπου εκατομμύρια και μια πόλη που είναι σχεδόν κατεστραμμένη από δρόμους ,    πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα να μην περιμένουμε και πάρα πολλά.
 Από την άλλη πάλη, αυτή η Δημοτική αρχή, αποτελείτε από παλιούς Δημάρχους και παλιούς Δημοτικούς Συμβούλους , που αν αποτύχει θα είναι άξιοι τις μοίρας τους.
Όσο ποιο γρήγορα παραλάβουν τους καποδιστριακούς Δήμους, και δουν τα κατά τόπους  προβλήματα, τόσο καλύτερα  θα είναι για αυτούς.
Οι φόροι και τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες, είναι δυσανάλογα με αυτά που απολαμβάνει, πολλά δε είναι και ανταποδοτικά.
Ασφαλώς από τα τακτικά έσοδα τα Δ. Διαμερίσματα δεν θα πάρουν ούτε λεπτό, τουλάχιστον να τους αποδοθεί η ΣΑΤΑ που είναι απαραίτητη  για την επιβίωση των κατοίκων των χωριών.
Το παράλογο του Καλλικράτη είναι ότι αφορά τα Τοπικά Συμβούλια.
Πώς περιμένετε να ανταποκριθούν όταν είναι μόνο γνωμοδοτικά όργανα;.
Και έχουν λόγο και ψήφο στα έργα που αφορούν το χωριό τους αλλά δεν μπορούν να τα υλοποιήσουν από μόνα τους.
Γνωρίζω πολύ καλά τη αποτέλεσμα θα έχουν τα χωριά τα οποία είναι σε μακρινές αποστάσεις από το Δήμο.
Με λίγα λόγια θα τους πάρετε τα χρήματα, και τα έργα που είναι να γίνουν στο χωριό δεν θα γίνουν. Αποτέλεσμα, να ερημώσουν τα Τ.Δ. και οι κάτοικοι έστω αυτοί οι λίγοι στα ορεινά, να το εγκαταλείψουν .
Άλλωστε ο Καποδίστριας αυτό έδειξε, γιατί ο Καλλικράτης να είναι καλύτερος;  
     
Υ.Γ   «Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία:   Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία  σύμφωνα με το νόμο, και ότι δεν θα κυβερνάει αιώνια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου