Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μουσείο Αγράφων

 Πέρασε ένας χρόνος απραξίας χωρίς να γίνει τίποτα στο μουσείο και μπαίνουμε στο τρίτο τρίμηνο της θητείας της Δημοτικής Αρχής .
Το έργο αυτό ξεκίνησε με χρηματοδότηση 70 εκατομμυρίων δραχμών πολύ πριν τον Καποδίστρια. 





 


Αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια με το χώρο που έπρεπε να κατασκευαστή, άρχισε η κατασκευή του αρχές του 2000 και μέχρι σήμερα έχει φτάσει κατασκευαστικά στο σημείο που το βλέπουμε και σήμερα.
Δυστυχώς όπως πάει με την οικονομική δυσκολία του δήμου αλλά και με την ΣΑΤΑ του Αμάραντου να μην δίνετε στο χωριό το μουσείο θα παραμένει σχεδόν γιαπί η θα αρχίσει η φθορά του πριν καν ολοκληρωθεί .
Θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να διαμορφώσει το χώρο στην είσοδο του κτιρίου για να έχουν διέξοδο τα νερά και να μην λιμνάζουν όλο το χειμώνα μέσα στο κτίριο με ότι αυτό συνεπάγετε π.χ. Υγρασία στους τοίχους ,πάγωμα του νερού μέσα στο κτίριο, λάσπη κ.α.
Να κατασκευαστή πόρτα με πλέγμα στην είσοδο για να μην χρησιμοποιείτε ως στάβλος για τα ζώα. 

 Η Δημοτική Αρχή στον Προϋπολογισμό του 2012 να το χρηματοδοτήσει με ανάλογο ποσό όσο είναι η ΣΑΤΑ τα χρόνια 2010-2011και2012. Σύνολο περίπου 60.000 ευρώ. Με τόσα χρήματα που ανήκουν στο χωριό μας ίσως τελειώσουν  αρκετές εργασίες του μουσείου.  







 Υ.Γ. Τα έσοδα του χωριού από το κράτος(κατά κεφαλήν εισόδημα ) με βάση την απογραφή του 2001 είναι περίπου άλλα τόσα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου