Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σπίτια υπό κατάρρευση:

Χρόνια τώρα στο χωριό μας πολλά σπίτια για χρόνια παραμένουν κλειστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα σπίτια να έχουν υποστεί μικρές η μεγάλες φθορές, αλλά και κάποια από αυτά να έχουν καταρρεύσει. 

Στο χωριό μας πάνω από σαράντα «40» σπίτια είναι για πολλά χρόνια κλειστά. Κάποια από αυτά είναι  κοντά σε κοινοτικούς δρόμους και είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν ατυχήματα. 
Τα οικόπεδα  που υπάρχουν στο χωριό είτε είναι εγκαταλειμμένα, η οι χωριανοί που τα έχουν, λόγο ηλικίας δεν μπορούν να τα καθαρίσουν.
Σε λίγα χρόνια αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και να αρχίσουμε να καθαρίζουμε, όχι μόνο τον δικό μας δρόμο αλλά και του γείτονα που δεν μπορεί ή είναι ανήμπορος  να καθαρίσει, οι δρόμοι θα κλείσουν.
Το τοπικό συμβούλιο σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής ενότητας Ιτάμου, να προγραμματίσουν για το 2012 κάποια χρήματα από τον προϋπολογισμό της Τοπικής κοινότητας, για καθαρισμό οικοπέδων και κόψιμο θάμνων και δέντρων μέσα στο χωριό. 














 Με τον νόμο Ν.4014/2011  περί αυθαιρέτων τα πράγματα για το χωριό θα γίνουν ακόμα χειρότερα, μια και για να το μεταβιβάσεις  στα παιδιά σου, η να το πουλήσεις, θα χρειαστεί ένα σκασμό ευρώ για να το νομιμοποιήσεις .
Ο Νόμος Ν.4014/2011 δίνει στους κατόχους που έκαναν αυθαίρετη κατασκευή  μικρή η μεγάλη στο σπίτι τους, να την δηλώσουν μέχρι (30-11-2011),αλλιώς τα πρόστιμα θα είναι τέτοια που δεν θα μπορούμε να τα πληρώσουμε. Με λίγα λόγια ότι φτιάξαμε στο χωριό μας τόσα χρόνια, δεν θα είναι δικό μας, αν δεν το πληρώσουμε άλλο τόσο.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου